نقد محمد تقوی به فردوسی پور و مجید جلالی/ مربی های 5 میلیونی و جایگاه مربی ملی
ورزش > فوتبال ملی - محمد تقوی کاپیتان اسبق تیم ملی فوتبال ایران در یاداشتی در صفحه فیسبوک خود هم از عادل فردوسی پور گلایه کرد و هم مجید جلالی و دانش مربیان وطنی.
محمد تقوی بازیکن اسبق استقلال و کاپیتان پیشین تیم ملی ایران در یادداشتی در صفحه فیسبوک خود به بحث مهم مناظره حاج رضایی و جلالی در برنامه عادل فردوسی پور پرداخت و خیلی محترمانه از عادل برای حرف هایش خرده گرفت. حرف هایی که این روزها داد قلعه نویی و مایلی کهن را در آورده است.
او در این باره نوشت:«دیشب موقعیتی پیش آمد تا دقایقی برنامه شبكه سه تلویزیون ایران را ببینم .پس از صحبتهای كاملامنطقی و اصولی آقای كی روش در این برنامه آقایان جلالی و حاج رضایی در مورد توانایی های مربیان ایرانی و خارجی در حال بحث و گفتگو بودند.آقای فردوسی پور كه بدون شك یكی از مردان باسواد فوتبال ایران بشمار می آیند در این برنامه به نكته ای اشاره كردند كه شاید منطقی نبود.او معتقد بود كه مربی ایرانی چه چیزی می تواند به اشكان دژاگه یاد دهد در صورتی كه اشكان در حال بازی در لیگ برتر انگلیس است .
در این مورد باید اشاره كنم كه مربی تیم ملی قرار نیست چیزی به بازیكن یاد بدهد وظیفه اصلی مربی تیم ملی انتخاب سیستم و استراتژی مناسب ، استفاده درست و بجا از تمامی توانایی های بازیكنان تیم ملی،ایجاد محیطی مناسب در اردو ،مدیریت كامل بازیكنان و تصمیم گیری صحیح در جریان بازی است،قرار نیست مربی تیم ملی از لحاظ فنی چیزی به بازیكن یاد بدهد زیرا بازیكنی در حد تیم ملی باید در باشگاه كامل شده باشد و در تیم ملی فقط از توانایی هایش استفاده كنیم .
بنظرم مربی تیم ملی بیشتر از آنكه توانایی فنی بالایی داشته باشد باید از لحاظ مدیریتی قوی باشدتا بتواند با ایجاد محیطی مناسب از توانایی بازیكنانش حداكثر استفاده را كند.كی روش این مرضوع را بخوبی به فوتبال ایران نشان داد.اما كاملا موافق هستم كه در رده باشگاهی كار اصولی برای بازیكنان ایرانی صورت نمی گیرد.برای مثال آقای جلالی معتقد بودند كه كلاسهای مربیگری بسیار گران هستند و وقتی مربی با پنج میلیون تومان در كلاس Aشركت می كند نمی توانند او را مردود كنند.متاسفانه موضوعی كه میتواند لطمات زیادی به فوتبال ایران بزند. وقتی مدرك گرفتن مربیان به این صورت است نمی توان در مورد توانایی های فنی آنان شك نكرد . »
جزییات پیشنهاد 1.4 میلیون یورویی فدراسیون به کی روش/ کارلوس با این شرایط میماند؟
ورزش > فوتبال ملی - ایسنا نوشت:
فدراسیون پیشنهاد خود را در قالب 7 بند به کارلوس كروش تحویل داد که نگاهی به مفاد این پیشنهاد 7 بندی از یک طرف و موضعگیری مربی پرتغالی از طرف دیگر حکایت از نزدیک شدن دو طرف به تمدید قرارداد دارد.
در شرایطی که کارلوس كروش پنجشنبه پیشنهاد رسمی و مکتوب فدراسیون فوتبال را برای تمدید قراردادش دریافت کرد، آنچه از مفاد قرارداد پیشنهادی به این مربی پرتغالی برمیآید به نظر میرسد او نیمکت تیم ملی ایران را حفظ کند.
اگرچه یکی از مسوولان فدراسیون فوتبال این موضوع را تلویحا رد کرد و به خبرنگار ایسنا گفت: " اگر كروش بپذیرد قراردادش را با این شرایط تمدید کند، باید یک آدم دیگر شود! " اما با صحبتهایی که این مربی در برنامه تلویزیونی پنجشنبه شب انجام داد، به نظر میرسید اگر چنین باشد اتفاقا او قبل از باز کردن پاکت پیشنهاد آدم دیگری شده بود!
كروش به صراحت تاکید کرد مسایل مالی در تمدید قراردادش با ایران پس از داشتن زمین تمرینی مناسب و بازیکنان در زمان کافی، در اولویت سوم قرار دارد اما جالب است در پیش قرارداد پیشنهادی به او، اولویتهای اول و دوم كروش مورد تاکید و توجه خاص فدراسیون نبود.
خبرنگار ایسنا پیش از این گفتوگویی را با دکتر محمد احسانی عضو کمیته فنی فدراسیون انجام داد که در آن جزییاتی را از بسته پیشنهادی به کی روش منتشر شد اما فدراسیون پس از جمعبندی موارد مختلف فعلا پیشنهادی را به این مربی داده تا در صورت توافق روی کلیات، قرارداد نهایی با ذکر جزییات تهیه و تنظیم شود.
فدراسیون پیشنهادی را در قالب 7 بند به كروش تحویل داد که شامل موارد زیر است:
1)- مبلغ پیشنهادی 1.4 میلیون یورو
مبلغ پیشنهادی فدراسیون به کارلوس كروش سالانه یک میلیون و چهارصدهزار یورو است.
2)- مدت قرارداد - 4 ساله مشروط
پیشنهاد فدراسیون به كروش قرارداد چهارساله مشروط است. به نحوی که پایان قرارداد انتهای جام جهانی 2018 روسیه است، با این شرط که اگر تیم ملی در مسابقات انتخابی جام جهانی حذف شد، در همان مقطع زمانی قرارداد خود به خود فسخ شده و محاسبه مالی با او تا همان زمان است.
3)- دو دستیار خارجی در کنار یک دستیار ایرانی
بنابر پیشنهاد فدراسیون، كروش تنها میتواند 2 دستیار خارجی را با خود به ایران بیاورد. همچنین كروش باید یک دستیار ایرانی را در کادر فنی بپذیرد.
طبق درخواست فدراسیون فوتبال، سرمربی تیم ملی هر مربی یا کارشناسی را که بخواهد بر این تعداد بیافزاید (از قبیل مربی بدنساز، آنالیزور و...) به صورت روزانه و به اندازه فعالیتی که دارند دستمزد دریافت میکنند.
4)- پاداشها:
کارلوس كروش در پیش قرارداد دریافتی بابت موارد زیر پاداشهایی با مبالغ مختلف که احتمالا درصدی از مبلغ قرارداد اولیهاش باشد، دریافت میکند:
- قهرمانی تیم ملی در جام ملتهای آسیا سال 2015
- راهیابی تیم ملی به جام جهانی 2018 روسیه
- صعود تیم ملی از مرحله گروهی جام جهانی 2018 به مرحله یکهشتم نهایی
5)- امکانات:
فدراسیون متعهد میشود تا تمامی امکانات لازم از قبیل زمین تمرینی مناسب، اجرای برنامههای اردویی در داخل و خارج از کشور، تامین البسه مناسب و... برای آمادهسازی تیم ملی در راه جام ملتهای آسیا در سال 2015 و جام جهانی 2018 را فراهم سازد.
6)- تعامل با کمیته فنی
این بند به منظور کنترل و نظارت بیشتر بر سرمربی تیم ملی تعیین شده است. براساس آن كروش و اعضای کادر فنی تیم ملی باید تعامل کامل و سازندهای با کمیته فنی فدراسیون داشته باشد. او باید گزارش کاری منظمی را به کمیته فنی ارایه داده و نظارت این کمیته را به رسمیت بشناسد.
7)- تقسیم وظایف برعهده فدراسیون است!
اما آخرین بندی که فدراسیون در قرارداد پیشنهادی به كروش آورده، مشخصا برآمده از اختلافات پیشین سرمربی پرتغالی تیم ملی با برخی اعضای کادر مدیریتی فدراسیون است!
بر اساس این بند تقسیم وظایف مسوولین تیم ملی برعهده فدراسیون و کادر فنی برعهده كروش است. در این بند به صراحت آمده که سرمربی تیم ملی حق دخالت در انتخاب سرپرست تیم و مسایل مربوط به این حوزه را ندارد.
* درخواست فدراسیون برای نظارت بر سایر تیمهای ملی
فدراسیون یا در واقع کمیته فنی درخواست دیگری از کارلوس كروش دارد و میخواهد این مربی علاوه بر سرمربیگری تیم ملی بزرگسالان، بر سایر تیمهای ملی هم نظارت کند.
البته این خواست اکید فدراسیون نبوده و جزو بندهای 7 گانه قرارداد پیشنهادی هم نیست اما قرار است در صورت حصول توافق نهایی میان طرفین برسر سرمربیگری تیم ملی، این خواست کمیته فنی نیز مطرح شده تا با كروش در این باره هم توافق شود.
بر طبق این پیشنهاد، سرمربی تیم ملی باید نظارت دقیق و مستمری بر تیمهای ملی پایه ( صرفا تیم ملی امید و جوانان) داشته باشد و در عوض فدراسیون بابت موفقیت هر کدام از این تیمها در رقابتهای آسیایی و جهانی، مبلغی را به عنوان پاداش به او میدهد.
البته كروش پاسخ صریحی در این باره بیان کرد و گفت: مشکلی در پذیرش نظارت بر تیمهای ملی ندارد اما به شرطی که اگر مسوولیتی به او داده میشود همراه با اختیار باشد و در غیر این صورت چنین شرطی را نمیپذیرد چون باید از آبرویش برای این تیمها خرج کند!
به گزارش ایسنا، كروش که پنجشنبه این پیشنهاد را دریافت کرد جمعه (دیروز) ایران را ترک کرد. او قصد دارد بازیهای مرحله نیمهنهایی و مسابقه ردهبندی و فینال جام جهانی را از نزدیک تماشا کند و 16 تیر به ایران برمیگردد.
ادعای جالب دوست صمیمی مایلی کهن/ کفاشیان گفته کی روش را نمی خواهد چون جواب سلام نمی دهد!
ورزش > مدیریت ورزش - آی اسپرت نوشت:
در شرایطی که کارلوس کی روش قرار است تا یکی دو هفته آینده در مورد ادامه همکاری اش با فدراسیون فوتبال، تصمیم گیری کند، شایعات جدیدی در مورد عدم تمایل فدراسیون فوتبال به تمدید قرارداد او به گوش می رسد.
دیگر همه می دانند که مدتهاست رابطه علی کفاشیان و کارلوس کی روش به مانند گذشته مطلوب نیست و این دو نفر اختلافات نسبتا زیادی با یکدیگر دارند. کافیست مصاحبه رئیس فدراسیون فوتبال و سرمربی تیم ملی با برنامه 2014 را دوباره ببینند تا متوجه شوید هر حرفی کفاشیان زده، کی روش خلاف آن را مطرح کرده است.
در چنین شرایطی، ناصر فریاد شیران سرمربی سابق باشگاه نفت تهران و یکی از پیشکسوتان باشگاه پاس مدعی شده که رئیس فدراسیون فوتبال در جلسه با وزیر ورزش از بی میلی اش برای ادامه همکاری با کارلوس کی روش خبر داده است.
فریاد شیران برای اثبات ادعایش، مازیار ناظمی مسئول روابط عمومی وزارت ورزش را شاهد گرفته و به این نکته اشاره کرده که کفاشیان به وزیر ورزش گفته کی روش حتی جواب سلام او را هم نمی دهد.
باید دید واکنش رئیس فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش به این ادعای فریاد شیران چیست.
درسی که کی روش به ما و یک عده داد/ در بخشیدن است که بخشیده می شویم
ورزش > فوتبال ملی - سروش امینی توماجی
بخشیدن وقتی ارزش بیشتری پیدا می کند که قدرت داشته باشی و ببخشی. این را همه می دانند؛ حتی آن دسته از آدم هایی که می گذارند یک نفر زمین بخورد تا بالای سرش حاضر شوند و لگدی به او بزنند! کارلوس کی روش اما به این دسته از منتقدان و آن دسته از مربیانی که فقط خودشان و منافع شان را می ببینند یاد داد که باید بخشید؛ چون می توان بخشید. او دو بار فرصت داشت تا مثل خیلی از این افراد، دهانش را باز کند و به منتقدان بتازد؛ به آنها که می گفتند ایران به جام جهانی نمی رود، به آنها که می گفتند ایران مفتضحانه در جام جهانی می بازد و به خانه بازمی گردد. وقتی تیم ملی به جام جهانی صعود کرد، به او گفتیم: «برای خیلی ها این موفقیت، موقعیتی برای حمله به منتقدان است ولی شما حتی کوچکترین حرفی علیه آنها نزدید. نگفتید چند مقاله علیه تان نوشته اند و چه حرف هایی زده اند...» آن روز پاسخ کی روش این بود: «از همه و از کسانی که در این مدت از ما حمایت کردند. افرادی که از ما حمایت کردند، زیاد نبودند، محدود بودند ولی همین عده محدود، از لحاظ ذهنی و روحی متحد در کنار هم بودند. وقتی شما میبرید تعداد دوستان خود را میبینید ولی وقتی میبازید، کیفیت این دوستان را متوجه خواهید شد.»
او به کسی توهین نکرد. به کسی حمله نکرد. به رسانه ها نپرید و از همه مهمتر به «ما» درس داد. به ما یاد داد که بخشیدن کار سختی نیست. حتی در اوج قدرت هم می توان بخشید؛ وقتی که مردم برایت سر و دست می شکنند و می توانی دهانت را باز کنی و جواب خیلی از حرف های تلخ گذشته را بدهی. شاید تصور می کردیم آن روز کی روش آرام بود ولی امروز برایمان ثابت شد که او هیچگاه شو بازی نکرد. کی روش پنجشنبه شب فرصت داشت که بعد از جام جهانی موفق آمیز ایران(نه به لحاظ امتیازی بلکه به لحاظ کیفیت بازی) دوباره به منتقدانش بتازد. ولی خروجی حرف های او نه تنها به کینه های شخصی منتهی نشد بلکه به جایی رسید که همه میخکوب شده بودیم؛ عذرخواهی از منتقدان و شاید به نوعی دشمنان. این درس بزرگی بود که او به ما و خیلی ها داد.
کی روش:هنوز پیشنهاد مکتوب فدراسیون را نخوانده ام اما.../نمی خواهم درباره مسائل مالی بحث کنم
ورزش > فوتبال ملی - بسته پیشنهادی برای تمدید قرارداد کی روش بالاخره به دست او رسید.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛سرمربی تیم ملی از بسته پیشنهادی فدراسیون به خودش حرف می زند و می گوید:«بالاخره این بسته را امروز دریافت کردم اما هنوز این پاکت را باز نکرده ام و نمی خواهم درباره مسائل مالی با فدراسیون بحث کنم به شرطی که در جریان اردوها بازیکنانم را در اختیار داشته باشم و بتوانیم بازی های تدارکاتی خوبی را انجام بدهیم.من هم مثل مردم ایران قهرمانی در جام ملت های آسیا را می خواهم اما باید مطمئن باشم که فدراسیون فوتبال با من همکاری های لازم را انجام می دهد.»
شام آخر کی روش در برنامه عادل؟/از رحمتی و قلعه نویی عذر می خواهم اما من به 70 میلیون نفر تعهد داشتم
ورزش > فوتبال ملی - کارلوس کی روش به عادل فردوسی پور گفت هر سئوالی که دارد در آخرین مصاحبه شان بپرسد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ؛ کارلوس کی روش به برنامه 2014 رفت تا درباره عملکرد چند ساله اش در فوتبال ایران ، جام جهانی و تمدید قرارداد سخن بگوید. او ابتدا از بازی های جام جهانی شروع کرد و از رویایش برای صعود گفت که به باد رفت:«من بزرگترین آرزویم این بود که بتوانم با تیم ملی ایران به دور دوم بازی ها صعود کنیم اما یک پنالتی که 99 درصد کارشناسان دنیا گفتند پنالتی بوده گرفته نشد و ما کم آوردیم.آرزو داشتن هیچ خرجی برای آدم ندارد. من تمام بازیکنانم را به سمت رویای صعود بردم اما دو بازی ما با آرژانتین و نیجریه ما را به امتیازهای لازم نرساند. البته بازی مان خیلی خوب بود . اگر بتوانیم همیشه این قدر خوب بازی کنیم عالی است. ما جلوی نیجریه عالی بودیم. بازی با آرژانتین عالی بودیم. همه فکر می کردند در این بازی بد می بازیم. حتی کارشناسان ایرانی هم می گفتند شکست سنگینی جلوی آرژانتین می خوریم ولی می دانستیم که باید در بازی با ارژانتین امیدمان را زنده نگه داریم برای صعود . بچه های من یک روز کمتر از آرژانتینی ها استراحت کردند و در بازی آخر ضربه ان خستگی را خوردیم. بچه های من عالی بودند اما جلوی بوسنی نتوانستند این مسیر را ادامه بدهند. اما وقتی از نظر بدنی کم آوردیم از نظر ذهنی با اینکه می دانستند جلوی بوسنی خوب بازی می کنند ، بچه هایم دست از تلاش بر نداشتند که واقعا جای تشکر دارد. من فکر می کنم هدف ما صعود به دور دوم بود اما بیشتر از آن می خواستیم برای ایران افتخار و پرستیژ کسب کنیم. هیچ کس قبل از جام از ایران اسمی نمی آورد اما وقتی از برزیل برگشتیم ، نام ایران را در تاریخ بین المللی فوتبال ثبت کردیم. به همه گفتیم فوتبالی پرشور با هوادارانی عالی داریم. همیشه سعی کردیم بهترین باشیم. من از بازیکنان ، هواداران و فدراسیونی که از من همیشه دفاع کردند ، تشکر می کنم. من هنوز این حس را دارم که اگر برنامه هایم کامل انجام می شد بهتر از این هم می شدیم. »
کارلوس در پاسخ به سئوالی درباره اینکه چرا مردم به رغم نتیجه نچندان خوب این در از تیم ملی راضی هستند ، گفت:«فکر می کنم مهمترین مسئله نگرش مان بود. فرق بزرگی که بین ترس و احترام است. ما همیشه خواستیم تیمی آماده کنیم برای بازی با 3 تیم بزرگ . هیچ وقت بزرگی تیم ها عامل بردشان نیست. به آنها احترام می گذاشتیم اما از اسم های شان نمی ترسیدیم. من و بچه هایم می دانستیم برای مان خیلی مهم است که رنج بکشیم و از خود گذشتگی کنیم. ما تیمی نبودیم که به این تیم ها سیستماتیک ضربه بزنیم پس باید تمرکز می کردیم . ما منتظر فرصت می شدیم که در وقتش حمله کنیم و گل بزنیم. نیجریه و آرژانتین این حس را داشتند که دارند از ما گل می خورند. من در تجارب فوتبالی ام می گویم وقتی تیمی داری که بازیکنانت به هم ایمان دارند ، همیشه می روند و می جنگند. این را به بازیکنانم یاد دادم که یک گروه بازیکن و یک تیم چه فرقی با هم دارند. ما آنجا نشان دادیم که مثل یک تیم بازی می کنیم حتی اگر بازنده باشیم. ما با این حربه توانستیم که کسب احترام کنیم. قبل از بازی ها ما را دست کم می گرفتند. وقتی آنجا بازیکنان تیم های دیگر آسیایی را می دید که با چه تدارکی به برزیل رفته بود . با 16 لژیونر ، 16 بازی تدارکاتی و ... الجزایر یا بوسنی چطور. این تیم ها را با ما مقایسه کنید اما ما در مسیری درست رفتیم و توانستیم باعث رضایت هواداران باشیم. ما 14 بازیکن در جام جهانی استفاده کردیم اما 23 بازیکن داشتم که آرزوی شان بازی در این جام بود اما بقیه بازیکنان من درسی دادند که هیچ وقت تجربه چنین بازیکنانی نداشتم. این روحیه تیمی ما فوق العاده بود. به نظرم کل مردم باید به این تیم افتخار کنند. امشب هر سئوالی دارید ، از من بپرسید چون شاید دیگر فرصتی نداشته باشید!»
سرمربی تیم ملی درباره این ماجرای plan b تیمش که این روزها مطرح می شود هم گفت:«این نکته جالبی است درباره بازی دفاعی مان. اگر فیلم تمرینات 4 ماهه گذشته ام را نشان تان می دادم. در کل زندگی فوتبالی ام فقط 5 درصد تمریناتم دفاعی بوده و برعکسش این بوده که سعی کردم که تمرین حفظ توپ کنم. برای اینکه اگر بخواهی حمله مناسب کنی باید دفاع خوبی هم داشته باشی. فکر می کنید اگر بازیکنانی مثل تیم من برای حمله به تیم الجزایر و آلمان برویم ، توانش را داریم. راستش این هایی که این حرف ها را می زنند نشان می دهد منتقدان هیچ وقت یک تیم بین المللی را اداره نکردند. ما برای بازی با بوسنی می خواستیم حمله کنیم. ما قرار بود حمله کنیم اما تجربه بازیکنان بوسنی با حفظ توپ باعث شد که برنامه های مان خراب شود. »
او درباره اینکه می گویند نگاهی بالا به پایین به فوتبال ایران دارد هم گفت:«من با این اتهام موافق نیستم البته منظورتان را حس نمی کنم. من همان چیزی که فکر می کنم درست است را انجام می دهم. خوشبختانه در زندگی ام بردهای زیادی داشتم اما خیلی از بازی ها را باختم و در آن بازی ها یاد گرفتم چه کاری اشتباه است. وقتی ایمان دارم برنامه هایم بهترین راه برای بردن است باید برایش بجنگم. الان می بینید که تفکرات بازیکنانم عالی شده. اینجا همه حرف از مسائل عاطفی می زدند. همه دنیا بحث عاطفی را دارند. اگر مربی می داند چه کار می کند ، نباید کنار بیاید با عوامل مخرب. من ذهن بازی دارم و دوستانه برخورد می کنم با مسائل اما همیشه روی مسائلی که به تیم ضربه می زند را جلویش می ایستم. 6 سال وقتی در منچستر باشی چیزهای زیادی یاد می گیری.در آنجا یاد گرفتم هیچ کس بالاتر از منافع تیم نیست. وقتی شما کسی را دارید که برای منافع تیمش تصمیم می گیرد که منطقی است باید حرفش را قبول کنید. در انتها می گویم هیچ موضع شخصی علیه هیچ کس نمی گویم اما درک می کنید که به عنوان مربی باید بهترین تصمیم را بگیرم. »
او سپس در این بخش از حرف هایش به بحث رحمتی و عقیلی و قلعه نویی و کرانچار پرداخت و گفت:«من به عنوان یک مربی هیچ چیزی علیه رحمتی و عقیلی ندارم. از آنها یخیل هم تشکر می کنم برای زحمتی کشیدند. این خیلی تصمیم سختی بود که درباره این بچه ها گرفتم. من بین این بچه ها و یک تیم باید تصمیم می گرفتم و برای اصولی که داشتم ، مجبور بودم که تیم را انتخاب کنم. مطمئنم که مهدی از دست من ناراحت نمی شود. من به او ایمیل زدم و گفتم برای زحمت هایی که کشیده ، قدردانش هستم اما در جام جهانی روی او حساب نمی کنم. ولی بعد از جام جهانی اگر در ایران بمانم . مهدی یکی از بهترین هاست و عقیلی هم همین طور. راجع به مربیان هم هیچ مشکلی ندارم اما نقطه نظر متفاوتی دارم. یک مثال از مکزیک برای تان بگویم. آنها تقریبا حذف شده بودند اما یک گل آنها را به جام جهانی برگرداند . آنها بازیکنان شان را به مربی دادند ، کاستاریکا هم همین طور. الان بگذار از والیبال ایران بگویم که باید به آنها تبریک بگویم. آنها موفق هستند چون تیم ملی در اولویت است. من اگر سوء تفاهمی با کرانچار یا قلعه نویی داشتم ، بحث ملی داشتم. من به قلعه نویی هم مسائل را خصوصی گفتم و او این شرایط را پذیرفت. اگر 74 درصد الان راضی هستند ، من باید پاسخگوی همه باشم. من باید به 77 میلیون نفر پاسخ می دادم. این تفاوت فوتبالی بین باشگاه و ملی است. »
او درباره اینکه چرا هیچ دستیار ایرانی در کنارش ندارد هم گفت:«من از شما تشکر می کنم برای این سئوال. از حرف آخری تان شروع می کنم. وقتی از اعتماد می گویید حرف درستی است. وقتی تو رهبر هستی بر اساس تعهد افراد می گیری. مطمئنا باید با تجربه باشید تا از این تجربه استفاده کنید. من که به ایران آمدم از چند مربی مصاحبه گرفتم. اولین اتفاقی که افتاد ، اکثریت شان دستمزدی می خواستند که فدراسیون نمی داد. در مصاحبه هایم از 3 نفر رضایت داشتم. اگر مارکار دروغ نگفته باشد فکر نمی کنم که فرانسوی یا ایتالیایی باشد. من کارم را با دو مربی ایرانی شروع کردم. مارکاراحتمالا پاسپورت تقلبی دارد. این بی احترامی به او است که قبول کرد مجانی کار کند و متعهد بود . در تمام این مدت خیلی بی احترامی شنید اما دم نزد که به حسابش نیاوردند. من از علی منصوریان حمایت کردم که او مربی زیر 22 سال شود اما وقتی یک اشتباه اداری خیلی بزرگ اتفاق افتاد چه کسی کارش را از دست داد؟ سرمربی تیم. سرپرست اشتباهی کرد که مدیر باید اخراج می شد و نه مربی. من همیشه گفتم که علی منصوریان باید کارش را ادامه بدهد. او باید می آمد و یاد می گرفت. من امید نمازی را انتخاب کردم. بعد از همه مصاحبه هایی که داشتم ، یکی از مربیانی که با او مصاحبه کردم مجید صالح بود. امید نمازی با شرایطی که من در فدراسیون داشتم ، این فکر را کردند که امید نمازی می تواند یک چیزی را به کشور برگرداند. آیا تقصیر من بود که امید 3 ماه قبل از جام جهانی رفت که ایران را ترک کرد تا برود برای تیم بانوان آمریکا کار کند؟ او 3 سال با من کار کرد ، آمریکایی ها او را سریع بردند برای تیم ملی شان. حالا من باید واکنش نشان می دادم یا فدراسیون؟ چرا هیچ کسی به این تصمیم آمریکایی ها واکنش نشان نداد؟ من تمام دانشم را به شاگردانم تقسیم کردم. اگر این فرصت را داشتم که بمانم حتما مارکار را در کادر خودم می خواهم. ما ماه های زیادی را بدون پول گذراندیم تا جایی که پول از کشورم آوردم تا به کادرم پول بدهم. بعد از 3 سال و 3 ماه کار کردن با یکی مثل مارکار ، نمی توانم او را از روی نیمکت بردارم که مجید صالح جایش بنشیند. صالح به من گفت می آید تا تجربه کند اما من به او نگفتم قرار نیست روی نیمکت باشد. او در اتریش به من گفت اگر روی نیمکت نباشد ، نمی ماند و من گفتم نمی توانم تو را بعد از یک هفته روی نیمکت بیاورم. من از قلعه نویی ، کرانچار و بازیکنانی که کنار گذاشتم عذر می خواهم من مشکل شخصی با کسی نداشتم اما این تصمیم هایی بود که فکر می کردم بهترین است. من از همه آنهایی که باعث رنجش شان شدم عذر می خواهم چون همیشه خواستم کارهایی را انجام بدهم که ایمان دارم درست است. کفاشیان من را خواست به اینجا بیایم که خودم باشد نه یک مربی دیگر.»
او به شدت از مارکار دفاع کرد و گفت این مربی حتما در کادرش می ماند ؛«مارکار همیشه یکی از دستیاران من بوده است. بعد از 3 سال و 3 ماه تجربه او می داند که من چه درخواست و چه حسی دارم. هیچ وقت منطقی نیست که اولویتم او نباشد. من مشکلی برای داشتن کمک های بیشتر ندارم اما وقتی زمان این است که کادر خصوصی ات را کنارت داشته باشی باید ایمان داشته باشی که راحت می خوابی نه اینکه زیر چشمی نگاه کنی و بترسی. این حسی بود که من همیشه داشتم.»
دستمزد مربیان خارجی تاریخ تیم ملی فوتبال/از مربی 13 هزار تومانی تا مربی چهار و نیم میلیاردی
ورزش > فوتبال ملی - بعد از پایان جام جهانی 2014 برای تیم ملی ایران، اکنون بحث تمدید قرارداد کارلوس کی روش موضوع روز فوتبال ایران است و مهم ترین نکته برای چانه زنی فدراسیون نیز مبلغ دستمزد این مربی پرتغالی است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛یکی از موضوعات محل مناقشه و بحث که همیشه هم از طرف مربیان داخلی مورد اعتراض قرار می گیرد، دستمزد مربیان خارجی تیم ملی است. از اولین دستمزد پرداختی به مربی خارجی تیم ملی در 66 سال قبل تا مبلغ فعلی پرداخت شده به کی روش تفاوت به میلیون ها دلار می رسد!
اولین مربی خارجی تیم ملی ایران آلفرد جیمز گیبل انگلیسی بود که در شهریور ماه 1327 به تهران آمد. دستمزد این مربی انگلیسی هفته ای 20 لیره استرلینگ بود که با نرخ آن روز دریافتی او ماهیانه 1100 تومان می شد. این در حالی بود که قبل از او حسین صدقیانی مربی تیم ملی بود و ماهی 60 تومان حقوق می گرفت! در واقع آقای گیبل در یک سال حدود هزار لیره دریافت می کرد بعلاوه هزینه های سفر به لندن و اقامت در تهران به همراه همسرش. قرارداد او با فدراسیون فوتبال، شفاف ترین قرارداد در تاریخ فوتبال ایران بوده است که در نشریات وقت نیز چاپ شد.
ادموند مایوفسکی اتریشی دومین مربی خارجی تیم ملی بود که در سال 1335 ماهیانه دو هزار تومان دستمزد از فدراسیون می گرفت. گئورگی سوچ مجاری که تیم ملی را نایب قهرمان بازیهای آسیایی 1966 کرد، یک قرارداد 30 هزار تومانی و ماهی 500 تومان حقوق با فدراسیون بسته بود. ایگور نتوی روسی در سال 1349 سرمربی تیم ملی شد. حقوق ماهیانه او 600 دلار بود و فدراسیون فوتبال ماهیانه 2 هزار تومان نیز به عنوان هزینه اقامت به او پرداخت می کرد. در واقع او طی یک سالی که سرمربی تیم ملی بود 80 هزار تومان دریافت کرد.
اما فرانک اوفارل ایرلندی که در سال 1353 سرمربی تیم ملی شد و ایران را قهرمان بازی های آسیایی 1974 کرد، 500 هزار تومان دستمزدش بود که صدای همه مربیان داخلی را درآورده بود. ناصر ابراهیمی در همان زمان طی یک مصاحبه گفته بود" فرق بین اوفارل و مربیان ایرانی 498 هزار تومان است"!
از مبلغ قرارداد استانکو در سال 1373 اطلاعاتی در دسترس نیست، اما تومیسلاو ایویچ در دی ماه 1376 با قرارداد 400 هزار دلاری سرمربی تیم ملی شد که رقمی معادل 700 میلیون تومان بود و رکوردی در تاریخ فوتبال ایران به حساب می آمد.
میروسلاو بلاژویچ در زمستان 1379 به تهران آمد و با قرارداد 700 هزار دلاری رکورد دوست قدیمی اش را شکست. بلاژ اولین مربی میلیاردی فوتبال ما لقب گرفت. بعد از او، برانکو ایوانکوویچ در دوره دوم مربیگری اش در تیم ملی(آبان 83- خرداد 85) مبلغ یک میلیون و 110 هزار دلار گرفت و بعد ها طی شکایتی از فدراسیون فوتبال در فیفا موفق به اخذ غرامت 640 هزار دلاری بابت پاداش صعود به جام جهانی نیز شد. نکته جالب در مورد برانکو اینکه او همچنان بدهی مالیاتی دارد و از جام جهانی 2006 تاکنون وارد خاک ایران نشده است! افشین قطبی نیز به عنوان مربی ایرانی- خارجی 800 هزار دلار بابت مربیگری در تیم ملی گرفت. رقم قرارداد و جزئیات آن به طور شفاف از سوی فدارسیون فوتبال اعلام شد.
اما آخرین سرمربی خارجی تیم ملی، کارلوس کی روش، گران ترین مربی خارجی تاریخ فوتبال ایران است. طبق اعلام رئیس فدراسیون فوتبال، کیروش سالیانه یک و نیم میلیون دلار یا چهار و نیم میلیارد تومان دریافت می کند و حدود یک میلیون دلار یا 3 میلیارد تومان نیز دستمزد دستیاران او بوده است. او برای 3 سال مربیگری در تیم ملی ایران 4.5 میلیون دلار (حدود 13 میلیارد تومان) دریافت کرده است و البته پاداش جداگانه بابت صعود به جام جهانی؛ حدود 800 هزار دلار. کی روش برای تمدید قراردادش نیز درخواست دستمزد سالیانه 2 میلیون و 800 هزار دلاری دارد که به عبارتی می شود 8 و نیم میلیارد تومان.
> مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 26,نوامبر,2024